חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק ת"ק 11474-02-12

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות רחובות
11474-02-12
6.8.2012
בפני :
גדעון ברק

- נגד -
:
דוד דבש
:
יעקב פריסרוביץ
פסק-דין

1.         א.         במהלך חודש מאי 2011 הציע התובע את דירתו להשכרה, אך בעת שהציע הדירה להשכרה, הייתה הדירה מושכרת למר יאיר פיקסלר (להלן: "יאיר"). התובע פרסם מודעה והקשר עם הפונים היו באמצעותו של יאיר.

                        במהלך חודש מאי 2011 יצר הנתבע קשר עם יאיר ובהמשך לכך, הגיע הנתבע עם רעייתו לדירה, בדקו אותה ומצאו אותה מתאימה עבורם ולאחר מכן, סיכם הנתבע עם יאיר שיאיר יפנה את הדירה ביום 15.8.11.

ב.         א)         ביום 6.6.11 חתם התובע עם הנתבע על זיכרון דברים (להלן: "ההסכם") להשכרת הדירה ובמעמד החתימה, סוכם שהתובע יחליף השיש במטבח וישפץ את האמבטיה. מאחר והתובע ידע שיאיר עומד לפנות את הדירה ביום 12.8.11, החליט שאת השיפוץ הנ"ל יבצע ביום 14.8.11- בתפר בין יום הפינוי ובין יום מסירת הדירה לנתבע.

ב)         במשך חודש יוני 2011, נוהלו שיחות בין הנתבע לבין יאיר ובשיחות אלו, התעניין הנתבע באפשרות הפינוי במועד מוקדם מיום 15.8.12, אך יאיר השיב שהדבר אינו אפשרי ואם הנתבע לא ירצה לשכור הדירה, ישנם שוכרים אחרים המתעניינים בכך.

            בתגובה לכך, השיב הנתבע, שההסכם מחייב ושעל יאיר לבטל את פרסום הדירה להשכרה ובעקבות שיחה זו, דחה יאיר את אותם שוכרים שהתעניינו בכך.

ג)          הצדדים ניסו לקדם את ההשכרה ולשם כך, אף פנה יאיר לוועד הבית וקיבל היתר עבור הנתבע לאחסן את חפציו במקלט הבניין למשך מספר ימים - עד 15.8.11- עת פינוי הדירה על ידי יאיר. יאיר אף הודיע לנתבע, שיהיה מוכן אף לפנות עבורו חדר בדירה החל מיום 8.8.11 לצורך אחסון חפציהם.

ג.          ביום 27.7.11 הודיע הנתבע לתובע, שיהיה מוכן לשכור הדירה רק אם יקבל אותה ביום 7.8.11 ועל כך, הפנה התובע את הנתבע ישירות אל יאיר על מנת שיבדוק עמו אפשרות זו.

            אחרי שיאיר הודיע לנתבע, שאין באפשרותו לפנות הדירה לפני המועד שהוסכם -15.8.11- הודיע הנתבע, שאין הוא מעוניין לשכור הדירה. לאור הודעת הנתבע, הודיעו לו התובע וגם יאיר, שהנתבע מחויב להסכם ואם הוא מתכוון שלא לשכור הדירה- עליו למצוא שוכר חלופי.

            לשם מציאת שוכר חלופי, פרסם הנתבע מודעות ובשל פעולה זו של הנתבע - לא פעל התובע בעצמו וגם לא ביקש מיאיר למצוא שוכר חלופי.

            בהמשך, מצא הנתבע דירה אחרת עם מועד פינוי, שהיה נוח יותר עבורו.

ד.         יאיר פינה הדירה ביום 13.8.11 ולאחר הפינוי, פנה התובע אל הנתבע והנתבע התנער מההסכם ואז נאלץ התובע בעצמו להמשיך ולפרסם את הדירה להשכרה.

            רק אחרי זמן ולאחר שהתובע הסכים להפחית מדמי השכירות, החליט התובע לשפץ את הדירה על מנת לשפר את סיכויי השכרתה ולאחר אותו שיפוץ עלה בידי התובע להשכיר הדירה מתאריך 5.10.11 בדמי שכירות של 3,000 ש"ח.

ה.         לאור העובדה, שהנתבע הפר את זיכרון הדברים ולא שכר את הדירה, מבקש התובע לחייב את הנתבע לשלם לו סך של 10,712 ש"ח, בהתאם לפירוט אשר פרט בנספח 7 לכתב התביעה.

2.         הנתבע הגיש כתב הגנה, ארוך ומפורט, בו סבור הנתבע, שלא ניתן לראות את העסקה כסגורה - זאת משום שלא צוין בהסכם מועד מדויק של תחילת השכירות, המסמך אינו מפרט את צורת התשלום ומועדי התשלום, צוין שחוזה מפורט ייחתם בהמשך, לא סוכם אופן השיפוץ והיקפו ומכאן, שהצדדים לא גמרו אומר בדעתם לראות בהסכם הסכם מחייב אלא הצהרת כוונות כללית.

            בנוסף לכך, טוען הנתבע הטענות העיקריות הבאות:

   א.      הנתבע מאשר, שבסוף חודש מאי 2011, אכן בדק את הדירה, נפגש עם יאיר ורעייתו וכבר אז עמד על מצבה של הדירה הדורשת שיפוץ מקיף - כמפורט בכתב ההגנה.

            עוד טוען הנתבע, שבעת שנפגש עם יאיר, הודיע הנתבע שמועד כניסתו לדירה הוא נושא קריטי עבורו ומועד הכניסה חייב להיות לפני 7.8.11 ולהודעה זו, השיב יאיר, שלא תהא בעיה לפנות הדירה לפני 15.8.11 - כפי שאכן היה צריך לפנות את הדירה.

ב.         א)         לאחר הביקור בדירה, שוחח הנתבע עם התובע על מנת לנסות ולהגיע להסכמה במספר סוגיות שעלו ובסיום אותה פגישה נקבעה פגישה משותפת ליום 6.6.11. בפגישה זו - של יום  6.6.11 - שוחחו הצדדים בכל הקשור בשיפוץ, תאריך הפינוי ועל גובה דמי השכירות. התובע הודיע לנתבע, שהוא ישפץ רק את הדברים ההכרחיים ואז הבהיר הנתבע לתובע את הצורך בפינוי הדירה עד יום 7.8.11 - זאת משום שהחוזה של הנתבע עם הבעלים של הדירה אותה הוא שוכר מסתיים ביום 7.8.11 ועל כך הגיב התובע, שעניין פינוי הדירה על הנתבע לתאם עם יאיר.

ב)         בעקבות דברי התובע, שוחח הנתבע עם יאיר ויאיר אמר לו שינסה להקדים את מועד הפינוי.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>